Nio interesseret i at købe Audi EV-fabrik i Belgien

Det forlyder, at Nio overvejer at købe en Audi-fabrik i Belgien. I øjeblikket er denne fabrik i Vorst, der producerer Audi Q8 e-tron, truet af lukning.

Nio interesseret i at købe Audi EV-fabrik i Belgien
Audi fabrik i Belgien (Audi Bruxelles)

Ifølge den flamske avis De Tijd leder den tyske premiumbilproducent aktivt efter en køber til fabrikken som det eneste alternativ til dens lukning. De sidste Audi Q8 e-tron-biler skal rulle af produktionslinjen næste år, hvorefter de 2.910 arbejdere, der er ansat på fabrikken, står over for fyringer.

I løbet af de seneste par uger har en delegation fra Nio besøgt fabrikken, og de har tid til den 23. september til formelt at afgive et tilbud. Denne fabrik er beliggende i en af ​​de 19 kommuner, der udgør hovedstadsregionen Bruxelles. Denne fabrik er sandsynligvis den største arbejdsgiver i Vorst.

Personale hos Audi Bruxelles i et firmas arrangement
Personale hos Audi Bruxelles i et firmas arrangement

Nio kom første gang ind på det europæiske marked i 2021 med leveringer af førstegenerations ES8-biler til Norge. Siden da har Nio introduceret en række andengenerationsbiler til forskellige europæiske markeder med begrænset succes. I juni 2024 var antallet af registreringer af Nio-biler i Tyskland kun 44, sammenlignet med 425 fra BYD eller 5.158 fra MG.

Siden juli har Nio været underlagt EU-told på importerede kinesiske elbiler. Som et samarbejdende selskab, men ikke givet sin egen individuelle takst, skal Nio i øjeblikket bære en 20,8% takst oven i eksisterende 10% takster. EU er i øjeblikket i gang med at ratificere mere permanente toldsatser for de næste fem år. Hvis disse tariffer godkendes uden ændringer, vil Nio være underlagt en takstsats på 21,3%.

At producere biler på den belgiske fabrik ville hjælpe Nio med at undgå både 21,3 % EV-taksten og den generelle told på 10 % på importerede biler fra Kina. Men med dette mærkes træge salgspræstation indtil videre i Europa, kan erhvervelsen af ​​fabrikken være vanskelig for Nio, hvis der ikke er nogen prisreduktion fra Audi eller incitamenter fra den belgiske regering.

Nios interesse i at købe en Audi-fabrik er ironisk, for tidligere på året var disse to virksomheder låst i en juridisk kamp om retten til at bruge ES6- og ES7-navnene, som Audi hævdede krænkede deres rettigheder.

Fordi denne fabrik og dens arbejdsstyrke har været vant til at producere elbiler, vil den være et passende valg for Nio.

Kilder til information: De Tijd, Fast Technology

Seneste artikler

spot_img

Relaterede artikler