Kina vil have 33% bilmarkedsandel i 2030

Kinesiske bilproducenter forventes at optage 33 % af den samlede globale markedsandel i 2030. Sådan lyder prognosen i en rapport fra det globale konsulentfirma AlixPartners.

Kina vil have 33% bilmarkedsandel i 2030
BYD Qin er den bedst sælgende kinesiske bilmodel på oversøiske markeder i 2024.

Salgsvolumen af ​​kinesiske biler forventes at opnå en voksende tendens, især blandt de oversøiske markeder, sagde AlixPartners.

Salgsvolumen af ​​kinesiske biler på de oversøiske markeder forventes at vokse fra 3 millioner enheder i år til 9 millioner enheder i 2030. Det betyder, at Kinas markedsandel i udlandet vil vokse fra 3 % til 13 % ved udgangen af ​​2030.

Kinesiske biler klarer sig fremragende på det russiske marked, med markedsandele, der vil stige fra 33 % i øjeblikket til 69 % i 2030.

Chery Tiggo er i øjeblikket den bedst sælgende kinesiske bilmodel i Rusland.
Chery Tiggo er i øjeblikket den bedst sælgende kinesiske bilmodel i Rusland.

I mellemtiden forventes kinesiske bilmærker også at være stærke på det europæiske marked, og Kinas markedsandel forventes at vokse fra 6 % i øjeblikket til 12 % i 2030, hedder det i rapporten.

MG ZS er i øjeblikket den bedst sælgende kinesiske bilmodel i Europa.
MG ZS har været den bedst sælgende kinesiske bilmodel i Europa i de seneste år.

AlixPartners påpegede, at kinesiske biler ikke kun har omkostningsfordele og lokaliseret produktion, men også besidder avanceret teknologi, der kan opfylde forskellige efterspørgsel fra markeder.

Seneste artikler

spot_img

Relaterede artikler