Kina har rigelige modforanstaltninger mod EU’s told

Kina har rigelige modforanstaltninger mod EU’s told
Kinesiske elbiler udstillet på Bruxelles Motor Show 2023

En førende industriekspert sagde den 12. juni, at Kina har “rigelige” modforanstaltninger mod Europa-Kommissionens seneste tariffer på importerede kinesiske elektriske køretøjer, men er villig til at forhandle med EU for at “undgå en handelskrig”.

Disse kommentarer kom, da Europa-Kommissionen onsdag meddelte bilproducenter, at EU fra næste måned vil anvende yderligere told på op til 38,1 % på importerede kinesiske elbiler.

Sun Xiaohong, generalsekretær for bilafdelingen af ​​det kinesiske handelskammer for import og eksport af maskiner og elektroniske produkter, sagde i et interview med avisen China Daily, at EU’s seneste toldtiltag er “sjældent og urimeligt”, og ikke er i overensstemmelse med Verdenshandelsorganisationens principper.

“Kina har rigelige tilsvarende modforanstaltninger, men dette land er villig til at forhandle med EU for at undgå en handelskrig så meget som muligt,” understregede han.

Sun sagde, at Europa-Kommissionens motiv overhovedet ikke er handelsudvikling. For eksempel er Tesla midlertidigt blevet udelukket fra denne ekstra takst. Dette afspejlede, at taksten kun var rettet mod Kinas elektriske køretøjsindustri, sagde han.

China Chamber of Commerce til Den Europæiske Union påpegede i deres seneste erklæring, at dette toldtræk var “politisk motiveret og drevet af protektionisme”, fordi adskillige kinesiske virksomheder og interessenter har rapporteret misbrug af efterforskningsbeføjelser og misbrug af Europa-Kommissionen under undersøgelsen.

Ifølge denne erklæring omfatter dette magtmisbrug udøvelse af efterforskningsbeføjelser, der overskrider omfanget af en antisubsidieundersøgelse, urimelige anmodninger om dokumenter og oplysninger ud over virksomhedernes kapacitet og bevisbyrde og at give disse virksomheder utilstrækkelig tid til at indsamle de ønskede data og Information.

Sun afslørede, at fordi EU’s undersøgelse aldrig har fundet sted før globalt, er det svært for både initiativtagerne og virksomhederne at gennemføre kvantitative analyser. “Mange kinesiske virksomheder ved ikke, hvordan de skal reagere og er bekymrede for privatlivslækager.”

Han påpegede dog, at samarbejde mellem EU og kinesiske virksomheder kan bringe enorme fordele for den europæiske bilindustri.

“Samarbejde vil kun hjælpe Europa med at fremskynde deres industrielle transformation og opgradering. Mange europæiske virksomheder håber faktisk også på at samarbejde med den kinesiske elbilindustri for at opnå win-win-resultater,” tilføjede han.

Seneste artikler

spot_img

Relaterede artikler