Kina udtrykker bekymring over EU’s EV-skat

Kinas handelsministerium sagde den 12. juni, at Kina udtrykte en alvorlig bekymring og stærk utilfredshed efter Europa-Kommissionens foreløbige afgørelse om at indføre en midlertidig antisubsidieafgift på importerede elbiler fra Kina.

Kina udtrykker bekymring over EU’s EV-skat
Folk besøgte den kinesiske bilproducent Xpengs stand under den internationale biludstilling i 2023, officielt kendt som IAA MOBILITY 2023, i München, Tyskland, den 5. september 2023.

En talsmand for dette ministerium sagde, at Kina har opfordret EU til øjeblikkeligt at rette op på sine uretmæssige handlinger og søge dialog og forhandlinger for effektivt at håndtere de igangværende handelsfriktioner mellem de to parter.

Denne talsmand sagde: Denne beslutning, som tilsidesætter både faktuelle beviser og regler fra Verdenshandelsorganisationen, er blevet truffet på trods af Kinas gentagne stærke indvendinger. Denne beslutning ignorerer også appeller og advarsler fra flere EU-medlemsstaters regeringer og industrisektorer. Denne dom anerkender ikke, at Kinas konkurrencefordel i elbilindustrien er et resultat af fair og åben konkurrence og er en overtrædelse af Verdenshandelsorganisationens regler og en manglende anerkendelse af kinesiske virksomheders omfattende samarbejde under undersøgelsen. Det er en åbenlys handling med at udøve protektionisme, eskalere handelsfriktioner og underminere fair konkurrence under dække af “opretholdelse af fair konkurrence”. Denne handling vil ikke kun bringe de legitime rettigheder og interesser i Kinas elbilindustri i fare, men også forstyrre den globale bilforsyningskæde.

Folkerepublikken Kinas handelsministerium, Beijing, Kina
Folkerepublikken Kinas handelsministerium, Beijing, Kina

Denne talsmand sagde også, at: De handlinger, som Europa-Kommissionen har truffet, risikerer at skabe en ugunstig atmosfære for bilateralt økonomisk og handelsmæssigt samarbejde mellem Kina og EU. Sådanne foranstaltninger hindrer ikke kun de europæiske forbrugeres interesser, men bringer også EU’s egne mål om grøn omstilling og samarbejde i håndteringen af ​​klimaændringer på globalt plan i fare. Kina vil holde sig ajour med udviklingen på EU-siden og forberede sig på at træffe de nødvendige foranstaltninger for at beskytte rettighederne for de involverede kinesiske virksomheder.

Seneste artikler

spot_img

Relaterede artikler