3 irriterende problemer med Renault 1.3 TCe motor

Renault 1.3 TCe-motoren, også kaldet H5Ht-motor, er en turboladet benzinmotor, der er udviklet i fællesskab af Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance og Mercedes-Benz. På trods af dets innovative design og ydeevne, er den blevet rapporteret at have nogle irriterende problemer. I denne artikel vil vi diskutere almindelige problemer med Renault 1.3 TCe-motor og guide dig til at løse disse problemer.

3 irriterende problemer med Renault 1.3 TCe motor
Renault 1.3 TCe-motoren

Almindelige problemer med Renault 1.3 TCe motor

1. Kulstofopbygning på indsugningsventilerne

Motorer med direkte brændstofindsprøjtning, som Renault 1.3 TCe-motoren, har ofte kulstofopbygning på indsugningsventilerne og portene. Denne kulstofrest er et biprodukt af olie- og brændstofforbrænding.

Kulstofophobning på indsugningsventilerne på Renault 1.3 TCe-motoren
Kulstofophobning på indsugningsventilerne på Renault 1.3 TCe-motoren

Reparation og omkostninger

For at løse dette problem skal indsugningsventilerne og -portene renses med en gennemsnitlig pris på 130 euro.

Vores råd

Regelmæssig vedligeholdelse og brug af brændstof af høj kvalitet hjælper med at reducere risikoen for kulstofopbygning.

2. For stort olieforbrug

For højt olieforbrug er et andet problem med Renault 1.3 TCe-motoren. Årsagerne er ofte problemer med motorblokken, cylindervægge, stempler eller olieringe, der ikke opfylder de tekniske specifikationer.

Vores råd

Regelmæssig kontrol af oliestanden og omgående afhjælpning af enhver mærkbar stigning i olieforbruget hjælper med at forhindre yderligere skade.

3. Motor vibrerer, når bilen kører i koldt vejr

Nogle Renault-ejere har rapporteret, at deres motorer vibrerer meget, når de kørte i koldt vejr. Dette problem kan skyldes forskellige faktorer, herunder brændstofkvalitet eller tændingstidspunkt.

Renault 1.3 TCe motor
Renault 1.3 TCe motor

Reparation og omkostninger

Reparationen er ofte at justere tændingstidspunktet eller bruge en anden kvalitet brændstof. Prisen afhænger af den specifikke reparation, der er nødvendig.

Vores råd

Brug af den anbefalede brændstofkvalitet og sikring af, at din bil er korrekt vedligeholdt, hjælper med at afhjælpe dette problem.

Er Renault 1.3 TCe-motoren pålidelig?

Ja, Renault 1.3 TCe-motoren anses for at være pålidelig. Producenten hævder, at denne motor efter mere end 40.000 timers test og simuleringer opfylder alle kvalitetsstandarderne fra Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance og Daimler. Mange eksperter er enige om, at ingeniørerne hos Mercedes og Renault har formået at skabe en virkelig pålidelig lille turbomotor. Der er ikke fundet alvorlige designfejl på 1,3 TCe-motoren. Selvfølgelig kan du finde emner om nogle problemer med denne motor på internettet, men i virkeligheden opstår disse problemer kun i nogle Renault-biler.

Denne 1,3-liters firecylindrede turboladede og direkte indsprøjtede motor er udviklet i fællesskab af Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance og Mercedes-Benz. Den debuterede i 2017 og har fire varianter: TCe115, TCe140, TCe150 og TCe160.

Nøglefunktioner ved Renault 1.3 TCe-motoren omfatter:

– En motorblok helt i aluminium med plasma-coatede cylindervægge.

– En smedet krumtapaksel og lette aluminiumsstempler med en speciel grafitbelægning for optimeret friktion og slidstyrke.

– Direkte brændstofindsprøjtning og en turbolader.

Mange bilejere rapporterer, at Renault 1.3 TCe-motoren har kørt op til 200.000 kilometer uden større problemer. Nogle kilder siger, at med korrekt vedligeholdelse, brug af olie og brændstof af den rigtige kvalitet og udførelse af regelmæssige kontroller, kan denne motor køre omkring 300.000 til 370.000 kilometer.

Men som enhver motor afhænger pålideligheden af ​​Renault 1.3 TCe meget af, hvor godt den er vedligeholdt og køreforholdene.

Seneste artikler

spot_img

Relaterede artikler