Almindelige problemer med Ford C-Max og hvordan man løser dem

Ford C-Max er en kompakt MPV, som er rost for sin praktiske funktion og brændstofeffektivitet. Men som enhver bil har den visse problemer over tid. Denne artikel beskriver de hyppigste problemer med Ford C-Max og guider dig til at løse disse problemer.

Almindelige problemer med Ford C-Max og hvordan man løser dem
2016 Ford C-Max

Tilbagekaldelser af Ford C-Max

Ford C-Max er blevet tilbagekaldt flere gange, nogle gange for alvorlige problemer, nogle gange for mindre alvorlige fejl. Mere end 15.000 C-Max-biler blev tilbagekaldt, fordi topstykket kunne få et revne, hvis det var udsat for overophedning. En mere markant tilbagekaldelse blev gennemført med mere end 122.000 C-Max-biler udstyret med 1,0-liters, 1,5-liters og 1,6-liters EcoBoost-benzinmotorer. Disse biler kan lide af en fejl i koblingstrykpladen.

Næsten 49.000 C-Max-biler udstyret med 2,0-liters dieselmotoren blev tilbagekaldt, fordi overophedning kunne få bundkarret til at revne.

Almindelige problemer med Ford C-Max

1. Tætningslister omkring dørkarmene løsner sig

Tætningslister omkring dørkarmene på Ford C-Max løsner sig ofte, hvilket giver en generende lyd, når bilen kører med høj hastighed. Årsagen til dette problem er ofte en defekt tætningsliste.

Tætningslister omkring dørkarmene på Ford C-Max løsner sig.
Tætningslister omkring dørkarmene på Ford C-Max løsner sig.

Du skal fjerne tætningslisten, rette ud og sætte ny klæbemiddel på igen. Du kan selv udføre dette arbejde.

Sådan udskiftes tætningsture omkring bildørsramme

2. Utæt manuel gearkasse

Mange Ford C-Max-ejere rapporterer olielækage fra transmissionen. Dette problem er ofte forårsaget af en drivaksel, der er blevet forkert monteret, som så beskadiger den relevante gearkassetætning.

For at løse dette problem skal du udskifte den beskadigede gearkassetætning.

3. Kølevæskepumpen lækker

Kølevæskepumpelækager er et andet almindeligt problem med Ford C-Max.

Vandpumpen, som cirkulerer kølevæske fra køleren til motorblokken og tilbage igen, kan med tiden slides eller blive beskadiget. Denne skade kan føre til kølevæskelækager.

Pakningerne eller pakningerne i vandpumpen kan også forringes eller blive beskadiget, hvilket får kølevæske til at lække.

Omkostningerne ved at reparere kølevæskepumpens lækage er fra 100 til 150 euro.

4. Fejl i keyless entry-systemet

Nogle Ford C-Max-biler udstyret med keyless entry-systemet har oplevet fejl.

Bilejere deler det: om vinteren kan saltvand trænge ind i de udvendige dørhåndtag, hvilket får dørlåsesensoren til at svigte. Løsningen er at fjerne dørhåndtaget og rense det ud. Dette er et arbejde, du nemt kan udføre selv.

Er Ford C-Max en pålidelig bil?

2017 Ford C-Max på et reparationsværksted
2017 Ford C-Max på et reparationsværksted

Ja, Ford C-Max betragtes som en pålidelig bil. Denne bilmodel er rost for sit komfortable interiør, engagerende køreoplevelse og en rummelig bagagerum. Ifølge en pålidelighedsundersøgelse fra hjemmesiden WhatCar? er C-Max og Grand C-Max rangeret som tredjepladsen i MPV-segmentet.

De bedste Ford C-Max-modelår er 2018, 2017, 2016 og 2015, baseret på bilindustriens anmeldelser, NHTSA-statistikker, rapporterede problemer og forbrugerfeedback. 2018- og 2017-versionerne er de mest raffinerede versioner af Ford C-Max og har den mest opdaterede teknologi. 2016 Ford C-Max er blevet rost for sin forhøjede kørestilling, der tilbyder godt udsyn, responsiv håndtering og hurtig acceleration.

Men som enhver bil har Ford C-Max nogle problemer afhængigt af modelåret. De værste modelår af C-Max er rapporteret at være 2014 og 2013.

Seneste artikler

spot_img

Relaterede artikler