Almindelige BMW B48-motorproblemer rapporteret af bilmekanikere

BMW B48 er en turboladet inline 4-cylindret motor, der først blev introduceret i 2015 og erstattede N20-motoren. BMW B48 er kendt for sin effektivitet, kraft og over gennemsnittet pålidelighed. Men som enhver motor har den sin del af problemer. Her er de mest almindelige BMW B48 motorproblemer.

Almindelige BMW B48-motorproblemer rapporteret af bilmekanikere
BMW B48 motor har nogle irriterende problemer.

Mest almindelige BMW B48 motorproblemer

1. Kølevæsketab

Et af de mest almindelige problemer med BMW B48-motoren er tab af kølevæske. Lækagestedet er normalt svært at få øje på. Mange bilejere klagede over, at B48-motoren mistede kølevæske, selvom der ikke er synlige lækager (“spøgelseslækager”).

Bilmekanikere rapporterer, at årsagen til kølevæsketab normalt er en svigtende kølevæskeslange eller kobling, som lader små mængder kølevæske slippe ud.

Massiv kølevæskelækage fra bagsiden af ​​en BMW B48-motor
Massiv kølevæskelækage fra bagsiden af ​​en BMW B48-motor

Sådan løser du:

Tryktest kølesystemet for at forsøge at finde lækagestedet. Pas på, der kommer hvid røg fra udstødningsrøret, da det kan indikere, at motoren brænder kølevæske.

2. Turboladerens returledningslækage

Et ret almindeligt problem med gamle BMW B48-motorer en turbolader-returledningslækage. En af de ledninger, der forbinder til turboladeren, begynder at lække olie. Dette problem er forårsaget af en forkert monteret “asbestfri” pakning.

Sådan løser du:

Det er en ret simpel løsning og er dækket af garantien. For at løse dette problem vil BMW-forhandlere geninstallere pakningen og omorientere den i den korrekte position. BMW anbefaler også at udskifte O-ringen og rørudløbet, mens du flytter/udskifter den asbestfri pakning for at forhindre disse utætheder på ubestemt tid.

Bemærk, at dette problem kun opstår i gamle B48-motorer.

3. Skøre kølevæskeslanger

Gamle kølevæskeslanger, stik og koblinger kan blive notorisk sprøde, især hvis de er placeret i nærheden af ​​de varmeste motordele. BMW bruger plastik til mange af disse stik på B48-motoren, som har tendens til at trække sig sammen og udvide sig og dermed kan revne, gå i stykker og forårsage lækage.

Dette kan være et problem, fordi disse slanger og koblinger kan ende med at sprænge uventet, hvilket forårsager en stor kølevæskelækage og gør din bil ukjørbar.

Sådan løser du:

Undersøg regelmæssigt motorrummet for kølevæskelækager, og udskift eventuelle slanger eller koblinger, der viser tegn på lækage.

4. Vandpumpefejl

BMW B48-motoren har et delt kølesystem med to vandpumper. En hovedremsdrevet vandpumpe og en sekundær elektrisk vandpumpe hjælper med at køle turboladeren ned, efter at motoren slukker.

At gå tilbage til en mekanisk vandpumpe var det rigtige træk, fordi den elektriske vandpumpe fra tidligere motorversioner fejlede ret ofte.

Hovedvandpumpen på B48-motoren kan dog fejle uventet, hvilket efterlader bilen i limp-tilstand.

En defekt vandpumpe på en BMW B48-motor.  Du kan se kølevæskelækage.
En defekt vandpumpe på en BMW B48-motor. Du kan se kølevæskelækage.

Sådan løser du:

Hvis din B48-motorbil har kørt over 160.000 kilometer, bør du overveje proaktivt at udskifte hovedvandpumpen for at sikre, at kølesystemet fungerer korrekt.

5. Fejl i brændstofinjektor

Hvis du oplever misfire selv efter udskiftning af alle tændrør og tændspoler, kan årsagen være brændstofinjektorfejl.

Desværre er brændstofinjektorfejl et almindeligt problem for tidlige versioner af BMW B48-motorer. Dette problem forværres i tunede motorer på grund af den øgede varme og belastning.

I de sjældne tilfælde, hvor brændstofinjektorerne fejler i åben position, kan dette problem forårsage et revnet stempel, hvis det efterlades ukontrolleret. Det overskydende brændstof i den cylinder skyller olien af, og uden nok smøring genereres overdreven varme.

Sådan løser du:

Udskift de beskadigede brændstofinjektorer.

6. Kulstofopbygning

Kulstofopbygning er et almindeligt problem, der kan opstå i enhver motor med direkte brændstofindsprøjtning, såsom BMW B48. I motorer med direkte brændstofindsprøjtning dannes der sædvanligvis kulstofaflejringer omkring indsugningsventilerne og indsprøjtningsdyserne.

Moderne motorer som B48 gør et godt stykke arbejde med at holde kulstofopbygningen på et minimum, men konstant stop-and-go-kørsel og korte ture kan langsomt opbygge kulstof omkring indsugningsventilerne.

Kulstofopbygning på indsugningsventiler på en BMW B48-motor (nederste billede) og rensede indsugningsventiler (øverste billede)
Kulstofopbygning på indsugningsventiler på en BMW B48-motor (nederste billede) og rensede indsugningsventiler (øverste billede)

Sådan løser du:

For B48-motorer, der har kørt over 160.000 kilometer, anbefales en walnut blast-service til at fjerne kulstofaflejringer.

Hvordan forhindrer man BMW B48 motorproblemer?

Almindelige BMW B48 vedligeholdelsesartikler udover olie- og kølevæskeskift er: vandpumpe, tændrør, tændspoler og drivrem. Hvis du tager dig af hver af disse dele, vil din B48-motor ikke have nogen problemer i det meste af tiden.

Lad motoren nå driftstemperatur, før den sættes under høj belastning. Kold olie smører ikke godt, og høje omdrejninger på en kold turboladet motor kan reducere motorens levetid.

Undgå kun at køre korte strækninger. Du bør tage din bil ud for en længere køretur med få ugers mellemrum, for at den kan varme alle væskerne ordentligt op. Dette kan også hjælpe med at kontrollere kulstofopbygning.

Langsigtet pålidelighed af B48-motoren

Vi kan endnu ikke sige, hvor god B48-motoren vil være i det lange løb, fordi den stadig er ret ny.

Der er dog visse aspekter at overveje:

  • Turboladerens levetid: Hvis du planlægger at beholde bilen i en længere periode, er det sandsynligt, at du bliver nødt til at udskifte eller genopbygge turboladeren på et tidspunkt. Forsigtigt motorvejsdrevne B48 turboladede motorer holder måske længere end bilen, men hvis din G20 modificeres meget, kan turboladeren svigte inden 240.000 kilometer.
  • Olielækager med store kilometertal: B48-motoren bruger pakninger af højere kvalitet sammenlignet med ældre BMW-motorer, hvilket reducerer sværhedsgraden af ​​olielækager. Ventildækslets pakning, oliefilterhuset og oliepandens pakning vil dog sandsynligvis begynde at lække mellem 240.000 og 320.000 kilometer.

De indvendige dele af B48-motoren er i stand til at holde 320.000 kilometer og mere. Dens robuste lukkede dæk-motorblok hjælper B48 med at holde længere end dens tidligere versioner. Hyppige olieskift forlænger levetiden af ​​indvendige dele af motoren, timingkæden og ventiltogets komponenter.

Vi tror, ​​at B58 vil være en mere pålidelig motor end B48, hvis du planlægger at køre din bil i hundredtusindvis af kilometer. BMW har en historie med at lave robuste og langtidsholdbare inline-6-motorer, men vi kan ikke sige det samme om deres inline-4-motorer.

Selvom det er svært at bestemme den nøjagtige levetid for enhver motor, vil det bidrage til dens langsigtede pålidelighed at passe godt på din B48-motor og løse eventuelle problemer med det samme.

Som konklusion, er B48-motoren pålidelig?

Ja, B48 er en pålidelig motor, især hvis vi sammenligner den med N20-motoren, som havde store problemer med timingkæden. Forbedringer i timingkæden, brændstofinjektorer, et nyt varmeindkapslingssystem og en stærk motorblok med lukket dæk gør B48 til en robust motor. Lige nu ser B48 ud til at være den mest pålidelige 4-cylindrede motor, BMW nogensinde har produceret. Inden for “B”-serien af ​​motorer er B48 kun værre end B58-motoren, som anses for at være den mest pålidelige motor i familien.

Seneste artikler

spot_img

Relaterede artikler